Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

Tiltott élvezet avagy a Fekete leves

2014. május 18. - Ganodermabolt

Az italnak, amelyet az első évezred elején készítettek a kávébabból, még nem sok köze volt a ma ismert kávéhoz. Sokkal inkább egy borhoz hasonló italt erjesztettek belőle, amely aztán több évtizedes vitákat okozott a különböző népek és vallások között.

IV. Murád II. Károly Nagy Frigyes
A XVI. századi Mekkában 30 évig tartott a vita a kávéról, amíg tilos volt e nemes italt fogyasztani. A XVII. századi Angliában II. Károly próbálta betiltani a kávézást egy lázadó felkeléstől tartva. A XVIII. századi Németországban Nagy Frigyes adta parancsba, hogy a német ember igyon sört, ne import kávét.
iv-murad.png ii-karoly-angol.png nagy-frigyes.png

Minden évben nagyjából 500 milliárd csésze kávé fogy el a világon. Ennek durván a felét a reggeli mellé isszák (vagy helyette).

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr46178863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása