Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

Ezért nem mindegy, milyen kávét iszol!

2015. június 15. - Ganodermabolt

coffee-latte.jpg

Vajon tisztában vagyunk azzal, mi kerül reggel a kávés csészénkbe?  Tudjuk mire kell figyelnünk, amikor kávét vásárolunk?

A kávé az egyik legismertebb növény, a belőle készült ital pedig világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk.

A kávé, a kávécserje örökzöld növény termésének a kávébabnak feldolgozott magja. A kávécserje nem terem meg mindenhol. Megfelelő éghajlati körülmények között a Ráktérítő és a Baktérítő trópusi övén, tengerszint felett 1800 méter  körül nő a minőségi, minden szempontból  egészségesnek mondható kávé. Vásárlásnál legyünk körül tekintőek, mindenképpen győződjünk meg róla, hol termett és milyen körülmények között került feldolgozásra a kávé. Csak tiszta, természetes kávébabból készült- e, vagy vegyszerekkel ízfokozókkal? Köztudott, hogy a mesterséges anyagok, ízfokozók negatív irányban befolyásolják szervezetünk működését. Számos betegség okozói. Alig jutunk hozzá tiszta, egészséges élelmiszerhez.  

Miért legyen egészségtelen a kávénk is?  

A kereskedelemben kapható legtöbb kávé vegyszerrel, mesterséges ízfokozókkal turbózott és mindig ugyanolyan ízű. Kerüljük ezeknek a kávéknak a vásárlását. A világon van néhány olyan ország, ahol tradicionálisan foglalkoznak  kávétermesztéssel. Ezek közül ismert Afrika és Amerika, itt találhatók a leginkább kávétermesztéssel foglalkozó országok. Napjainkban a kávétermesztésben  Brazília jár az élen, amely jelenleg a legnagyobb kávétermelő ország, a második helyen pedig Vietnam és Kolumbia áll. Leghíresebb és legegészségesebb a Barziliából származó piros szemű Arabica kávé.

Érdekesség: Azonos termőterületen érő szőlőből minden évben más- más ízű bor készül. Évjáratonként jegyzik a bor tulajdonságait. Ezt ugye minden borbarát tudja. Ugyanez vonatkozik a kávéra is. Minden évben más karakterű a kávébabból nyert nedű íze. Ugyanúgy jegyzik a kávék évjáratát is. Meghatározó a napfény, a csapadék, a hőmérséklet a szüret ideje és módja.


Vásárláskor törekedjünk a minőségre - akkor is, ha többet kell érte fizetnünk. Megtérül a befektetés! Mivel az egészséges  kávé serkenti a központi idegrendszer és a szív működését, értágító, gyomornedv elválasztást fokozó, érdemes megválogatnunk, milyen kávéval érhetjük el a hatást.

A kávéban található klorogénsav epe- és vizelethajtó. Az utóbbi években végzett klinikai vizsgálatok eredményei azt a felvetést erősítik meg, hogy az egészséges kávé fogyasztása rendkívül jótékonyan befolyásolja szervezetünk működését. 

 Kérd a következő levelemet itt, amelyben elárulom, hol tudod a legjobb feltételekkel beszerezni az egészséges kávét és  milyen hatást gyakorol szervezetedre a fogyasztása.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr647547176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása