Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

A zacc jó esetben a virágágyásba kerül

2018. március 01. - Ganodermabolt

bean-1512433_340.jpg

Ugye, milyen furcsa lenne, ha a világ másik felén, ahol nem terem  dió, ledarálnák, leforráznák, vagy átgőzölnék, majd a főzetet leszűrnék meginnák, a diót pedig szemétre vetnék.

A kávé ültetvényesek nem értik itt a mi földrészünkön miért tesszük ugyanezt a kávéval. A kereskedelemben kapható kávét őröljük, majd a főzetét megisszuk. A zacc meg jó esetben a virágágyásba kerül a növények nagy megelégedésére, vagy a kukában landol. 

Pedig a kávé gyógynövény és nem a kukában van a helye! 

Minden kétséget kizárólag a világ legjobb kávéi arabica kávécserjéken  nőnek. Ám ezek a kávécserjék igen kényesek: csak megfelelő éghajlati adottságok, magasság, és gondozás mellett ajándékoznak meg bennünket ínycsiklandó terméseikkel.


A kávé színvonalának fontos feltétele még a kávébab szüretelésének módja. A bogyókat egyenként vizsgálják és szedik, mert így csak a kiváló minőségű, kellően érett bogyó kerül bele a gyűjtőhálóba.
A legértékesebb a piros szemű Arabica kávé, ami csodákat művel az emberrel. 

Az antioxidánsoknak köszönhetően segít az öregedés elleni harcban. A kávé babban található koffein a klorogénsav, polimer a melanoidin négyszer-hétszer több antioxidánst tartalmaznak, mint az elkészített kávé. Serkentő hatással van a központi idegrendszerre a szívre a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is. A csersav stimulálólag hat az érrendszerre, kitágítja az érfalat. 

Mindezek tudatában érdemes odafigyelünk, milyen egészséges kávé kerül a csészénkbe.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr3113708816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása