Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

Mit tudsz a kávédról?

2016. május 16. - Ganodermabolt

flower-fruits.jpg
A világpiac egyik igen fontos terméke a kávé, - a minden napokra, kalandokra, értékes pillanatokra, üzleti megbeszélésekre, a reggelekre. Egyre inkább nő az igény a minden szempontot kielégítő kávék iránt.

A világon a legdrágább kávé ára elérheti az 1000 Euro-t kilónként. Nem várható fergeteges ízélmény, jótékony hatás egy olcsó terméktől. A kávé vásárlás nem zsákbamacska, és egy jó kávé egyáltalán nem megfizethetetlen luxus.

A kávé megválasztása alapvetően személyes döntés eredménye. 

A kávé minősége jelentős mértékben függ a felhasznált kávébabtól (Arabica vagy Robusta) és a származási országtól. Az arabica és a robusta típusú kávékat egyértelműen meg lehet különböztetni egymástól aromájuk alapján. Az arabica a két kávé közül az enyhébb, aromásabb, előkelöbb.  Trópusi területek fennsíkjain terem a legjobban. A robusta kávé erősebb ízű, kesernyésebb és a párás völgyek erdeiben nő jobban. Természetesen a pörkölés is alapvető szerepet játszik a megfelelő aroma kialakításában.

                                                                      Arabica                                       Robusta

                                                                                          
Faj leírásának dátuma 1753 1895
Kromoszómák 44 22
Virágzástól számított érési idő 9 hónap 10-11 hónap
Virágzás esős időszak után szabálytalan
Hozam (g) 1500-3000 2300-4000
Optimális átlag hőmérséklet 15-24° C 24-30° C

 A kávé több mint 1000 különböző alkotórészből áll, azonban csak 50 körüli azoknak a száma, amelyeknek jellegzetes ízét és aromáját köszönheti. Ezek közül számos csak a pörkölés során szabadul fel. A kávé alapvető ízét és értékét a pörkölés folyamata határozza meg, amely művészet és tudomány is egyben.

A két leghétköznapibb pörkölési módszer a dobos és a forrólevegős pörkölés. A különleges kávékat általában dobon, kis gyártási tételekben pörkölik körülbelül 12 percig 230 Celsius fok hőmérsékletig hevítve. Mivel ilyen kis mennyiség nem tudja kielégíteni a kávépiac tömeges igényét, a legtöbb kávébabot ipari méretekben, forró felszálló levegőn nem több, mint 3 percig pörkölik, sokkal magasabb hőmérsékleten.

Az ipari méretekben pörkölt kávébabnak savasabb az íze, ellentétben a lassú pörköléssel, mely során eltűnik a kellemetlen savasság. A pörkölés során a kávéban lévő cukrokat és egyéb szénhidrátokat karamellizálják, hogy a kávéolajként ismert anyagot kinyerhessék. Bár technikailag ez az anyag nem olaj, ennek a törékeny alkotóelemnek köszönheti a kávé ízét, és aromáját. Minél tovább pörkölnek egy kávészemet, annál több olaj kerül a kávébab felszínére.coffee-latte.jpg

Az eredeti kávé csak egyazon országból származó kávébabot tartalmazhat, míg a kávékeverékek különböző eredetű kávébabszemek kombinációjából áll, így egy csészében különböző fokú savasság, és ízhatások keverednek. A kávé ízét hasonlóan a borokhoz az évjárat is befolyásolja.

A világ legegészségesebb kávéja a DXN Ganodermás kávé családja.

Válogatott szemű 100% Arabica kávéból készül ganoderma hozzá adásával.

Válogass az ízlésednek megfelelő DXN kávék közül itt!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr868722078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása