Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

Tesztcsomag az egészségedért!

2018. július 03. - Kelet Kincsei
buddha-918068_960_720.jpg
Örülök, hogy jelentkeztél tesztelésre és kipróbálod a gyógygombák egyedülálló hatását,
Teszteld 4 hétig a gyógygombás terméket rendkívül kedvező áron és élvezd a változást a szervezetedben.

Tovább

Oké, de mire jó a ganoderma gyógygomba?

buddha-918068_960_720.jpg

A ganoderma számtalan jótékony alkotóelemének köszönhetően szinte minden egészségügyi probléma megelőzésére és kezelésére alkalmas. A több évtizedes és a legfrissebb laboratóriumi vizsgálatok, és több száz emberen végzett kutatások alapján:

Tovább

Meglepő okot találtak a tudósok az időskori izomgyengülésre

lions-mane.jpgAz idegek csökkenő mennyiségén múlhat a láb izmainak természetes időskori gyengülése.

A láb izmait irányító idegek száma mintegy 30 százalékkal csökken 75 éves korukra - számolt be az eredményekről a BBC hírportálja a Journal of Physiology című tudományos lap friss számában megjelent tanulmány alapján. Az öregedéssel a lábizmok gyengébbek lesznek, veszítenek tömegükből, ezért végül a mindennapi mozdulatok - a lépcső megmászása vagy a fotelből felállás - is nehézséget okozhat. 

Fiatal felnőttként az emberi gerincvelőben 60-70 ezer ideg irányítja a láb izmait - mondta el a BBC-nek Jamie McPhee, a Manchesteri Metropolitan Egyetem professzora. 

A kutatás eredményei alapján ez jelentősen változik az életkor előre haladtával: 30-60 százalékkal kevesebb az ideg idős korban. Az izmoknak azonban megfelelő jelre, ingerületre van szükségük az idegrendszertől, hogy összehúzódjanak és az ember mozoghasson - magyarázta McPhee.

A kutató a kanadai Waterlooi Egyetem és a Manchesteri Egyetem tudósaival dolgozott együtt, részletes MRI-felvételeket készítettek az izomszövetről, feljegyezték az izmok elektromos aktivitását, hogy megbecsüljék a megmaradt idegek számát és méretét. Az egészséges izmok képesek egyfajta védekezésre: a fennmaradt idegek új nyúlványokat "állítanak munkába", hogy megmentsék az izmokat a sorvadástól. Valószínűbb, hogy edzettebb, nagyobb méretű izmokkal rendelkező embereknél működik ez a védekezés - tette hozzá McPhee.

Megoldást jelenthet a  DXN oroszlánsörény tabletta rendszeres, napi 6-8 szem fogyasztása. 

A zacc jó esetben a virágágyásba kerül

bean-1512433_340.jpg

Ugye, milyen furcsa lenne, ha a világ másik felén, ahol nem terem  dió, ledarálnák, leforráznák, vagy átgőzölnék, majd a főzetet leszűrnék meginnák, a diót pedig szemétre vetnék.

A kávé ültetvényesek nem értik itt a mi földrészünkön miért tesszük ugyanezt a kávéval. A kereskedelemben kapható kávét őröljük, majd a főzetét megisszuk. A zacc meg jó esetben a virágágyásba kerül a növények nagy megelégedésére, vagy a kukában landol. 

Pedig a kávé gyógynövény és nem a kukában van a helye! 

Minden kétséget kizárólag a világ legjobb kávéi arabica kávécserjéken  nőnek. Ám ezek a kávécserjék igen kényesek: csak megfelelő éghajlati adottságok, magasság, és gondozás mellett ajándékoznak meg bennünket ínycsiklandó terméseikkel.


A kávé színvonalának fontos feltétele még a kávébab szüretelésének módja. A bogyókat egyenként vizsgálják és szedik, mert így csak a kiváló minőségű, kellően érett bogyó kerül bele a gyűjtőhálóba.
A legértékesebb a piros szemű Arabica kávé, ami csodákat művel az emberrel. 

Az antioxidánsoknak köszönhetően segít az öregedés elleni harcban. A kávé babban található koffein a klorogénsav, polimer a melanoidin négyszer-hétszer több antioxidánst tartalmaznak, mint az elkészített kávé. Serkentő hatással van a központi idegrendszerre a szívre a véredényekre és vizelethajtó hatása miatt a vesékre is. A csersav stimulálólag hat az érrendszerre, kitágítja az érfalat. 

Mindezek tudatában érdemes odafigyelünk, milyen egészséges kávé kerül a csészénkbe.