Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

Történetek a gyógygombákról.

2015. október 21. - Ganodermabolt




1.png

Ez a gomba a fejbe száll. Először az éjszakai lepkék lárváinak fejébe , majd az emberekébe, akik jólétet egészséget és potenciát kapnak tőle. A neve Cordyceps sinensis, vagy hernyógomba, hazája a Himalája környéki magashegység, ára pedig magasabb, mint az arany.

Tibet, Nepél, Bhutan térségében évről évre ugyanabban az időben ürülnak ki a falvak. Az iskolák, hivatalok bezárnak, még a buddhista kolostorok kihaltabbnak túnnek a megszokottnál.

A Cordyceps sinensisből egyetlen maréknyi megtalálásának reménye valóságos népvándorlást vált ki az itt élőkből. A gomba kihajtás, vagyis április közepe óta pásztázzák a 3500 méter magasság feletti kopár lejtőket.  Minusz 10 Celsius - fokos hideg és száraz szél nehezíti a dolgukat, A kereskedők ennek a gombának egyetlen gramjáért már 24 eurót is adnak.

2.pngA Cordyceps  (hernyógomba) élénkítő, életerő fokozó, de főként afrodiziákum hatásának köszönheti hatalmas értékét. 

 

 

 

 

Tavasszal az amerikai aranylázra emlékeztető képek: a férfiak zsákokban hozzák a begyújtött termést, a nők pedig fogkefével tisztítják meg a földdaraboktól. A kereskedők csak sértetlen gombáért fizetnek teljes árat.

Forrás:GEO magazin

Tudj meg többet a gombáról itt!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr328010293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása