Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

Fekete kömény - túl kevesen tudják, hogy létezik.

2017. szeptember 04. - Ganodermabolt

grass-828706_960_720.jpg

Biztosan mindenkinek van valaki a környezetében, aki allergiával küzd – ha éppen nem mi magunk vagyunk a bosszantó betegség áldozatai.

Viszkető bőr, könnyező szem, tüsszentések garmadája, hogy csak párat említsünk a tünetekből. De mégis mi a kiváltó oka ezeknek a reakcióknak? 
Az allergia a szervezet téves immunválasza olyan anyagokra, melyek normális esetben semmilyen reakciót nem váltanak ki a szervezet részéről. Az allergiás tüneteket okozó anyagokat allergéneknek nevezzük. Az allergének jelen lehetnek az általunk megérintett tárgyakban, az általunk fogyasztott ételekben, de akár a levegőben is. 
A tünetek természetesen annak függvényében különböznek, hogy a szervezetben hol, melyik szervben történik az allergiás reakció. A leggyakoribb, köztudatban is szereplő allergének a következőek:

- Nehézfémek, melyek okozhatnak ekcémás reakciót a fém bőrrel érintkező felületén.

Pollen, poratka, állati szőrök, melyek a levegő által juthatnak a szervezetbe. Ennek eredménye lehet többek között a kötőhártya-gyulladás, a szénanátha, mely a tüdőbe kerülve asztmát is eredményezhet.

- Ha az allergén az emésztőrendszerben vált ki allergiás reakciót, mint például különböző gyógyszerek, illetve élelmiszerek fogyasztása során, annak eredményeként hasfájás, hányinger/hányás, hasmenés, stb. léphet fel.

- Lisztérzékenység és Crohn-betegségben szenvedők hatásosnak tartják a fekete köményt.

Drasztikus esetekben az allergiás reakció az egész testre is kiterjedhet. Ekkor sokkos állapot léphet fel, amit ha nem tudnak időben és megfelelően kezelni, akár halálos is lehet.

Alapvetően két típusú vizsgálat létezik az allergia kimutatására: provokációs tesztek, valamint vérvizsgálat. Az allergia kezelésekor elsődleges teendő az allergén anyagok kiküszöbölése, elkerülése, valamint a tünetek csillapítása. Ez történhet lokálisan, különböző krémek, kenőcsök, cseppek formájában, illetve szisztémásan is, mikor már gyógyszer javallott a reakciók enyhítésére. 

Van azonban egy harmadik, sokak által nem ismert „terápia”, mely természetes hatóanyag, így a fent említett gyógyszerekkel illetve kenőcsökkel ellentétben nem kell attól tartanunk, hogy újabb allergiás reakció követi a megszüntetendő problémát. Ez az ázsiai feketekömény, mely nem összetévesztendő a fűszerköménnyel! A fekete kömény (Black Cumin, vagy Nigella Sativa) csökkenti a bőrviszketést, a szénanátha tüneteit, a nyálkahártya-irritációt, mindemellett az asztmás rohamok számát, valamint enyhíti azok lefolyását. Rendszeres fogyasztásával minimálisra csökkenthetők, sőt, akár meg is szüntethetők a kellemetlen betegség tünetei, valamint a tüneteket kiváltó okok egyaránt.

A feketekömény csodája továbbá abban rejlik, hogy az egész szervezetet támogatja, hiszen serkenti az immunsejtek termelődését. Miért kellene tehát küzdenünk a különböző betegségekkel, ha természetes módon meg is előzhetjük azokat? 

Javasolt mennyiség 2-6 kapszula naponta.

Bővebben a fekete köményről itt!

black-cumin-plus-30_big.png

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr9712803328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása