Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

,,Én vagyok az , Anyu!"- az Alzheimer kór világnapja. Gyógygombával az Alzheimler ellen!

2020. szeptember 21. - Ganodermabolt

 

Szeptember 21. az Alzheimer-kór világnapja, ennek tiszteletére ma én is végeztem egy kis kutatást, hogy néhány érdekességgel szolgálhassak erről a – sajnos korántsem ritka – kórról.

753x440.jpg

Az Alzheimer kórt nem könnyű felismerni, hiszen leggyakrabban idős korban jelentkezik, amikor sokak szerint amúgy is normális a szellemi képességek, a memória, az agyi funkciók hanyatlása. Sokan csak „aggkori elbutulásnak” tartják ezt a betegséget.

A betegek ráadásul maguk sem tartják magukat betegnek; a legtöbb idős ember, aki észleli magán az első tüneteket, rendszerint megpróbálja eltitkolni családja elől, elvicceli, mert nem akarja megijeszteni szeretteit – és valójában maga sem akar szembenézni a problémával. 
„Hova is tettem a szemüvegem? – Á, ez már a korral jár, olyan buta vagyok, el is felejtettem…” jellegű panaszok lehetnek egyszerű memóriazavarok, lehet szimpla feledékenység, de lehet az Alzheimer korai tünete is!

Kezdetben a beteg csupán szórakozottnak tűnik; logikátlan helyre tesz tárgyakat (amelyeket nem talál később), elfelejti rég nem látott ismerősei nevét, később már közeli hozzátartozóit sem mindig ismeri fel, fokozatosan elveszti időérzékét és tájékozódó képességét, késői stádiumban pedig már a mindennapi dolgok, mint a főzés, vezetés, súlyosabb esetben a járás, vagy akár a fürdőszoba használata is problémát okozhat.

„Képzelje csak el, milyen lehet az, hogy felszáll a hazafelé tartó buszra, és közben elfelejti, hogy hol is lakik. Vagy arra még emlékszik ami hatéves korában történt, de a saját nevét már elfelejtette. Az Alzheimer-kórban szenvedő emberek gyakran érzik úgy, mintha valamiféle ködben élnének. Érzik, hogy történik velük valami, és nem tudják mi, és nem tudnak úrrá lenni rajta. Számukra ez ijesztő, mindenki más számára pedig kétségbeejtő lehet.” http://www.alzheimerweb.hu/

Mivel a legtöbb családban nem kérnek orvosi segítséget a korai szakaszban, ezért nehéz megmondani, hogy hány embert is érint pontosan az Alzheimer-kór hazánkban. Szakmai becslések szerint 150-200 000 ember lehet érintett, ami a teljes lakosság 1,5-2%-a ! A prognózis pedig azt mutatja, hogy ez az arány rohamosan növekedni fog az elkövetkezendő évtizedekben. 

Mi okozza az Alzheimert és hogyan előzhetjük meg?

A mai napig nincs egységes állásfoglalás az Alzheimer kór kiváltó okaival kapcsolatban, ahogy sajnos biztos gyógyszere sincs. Egyes kutatások szerint alumínium- és oldószer szennyezettség húzódik a betegség hátterében, más kutatások a genetikát teszik felelőssé; az Alzheimer kór sajnos örökölhető.

Abban viszont egyetértenek a kutatók, hogy bizonyos egészségügyi problémák növelhetik a kór kialakulásának veszélyét, vagyis ezek elkerülésével csökkenthető a megbetegedés kockázata. Ilyen tényezők például a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a mozgásszegény életmód és a szellemi lustaság.

images (23).jpgTudományos kutatások bizonyítják, hogy az aktív fizikai és szellemi élet – vagyis a sport, a kultúra, a tanulás, a gondolkodás – életkortól függetlenül jótékony hatással van az agyi funkciókra, segítenek frissen tartani a memóriát, a koncentrációt és az információfeldolgozás képességét.

Gyógygombával az Alzheimer ellen!

Az Alzheimer hátterében meghúzódó kockázati tényezők között több olyat is találsz, amelyeket a ganoderma, a japán „csodagomba” és oroszlánsörény gomba segítségével megelőzhetsz. A magas koleszterinszint, a magas vérnyomás olyan problémák, amelyek megelőzésében és kezelésében a gyógygomba már bizonyított!

Ígéretes kutatások folynak magának a kórnak a megelőzésével kapcsolatban is; az ázsiai országokban. Azok a betegek, akik 8 hónapon keresztül oroszlánsörény gyógygombát  kaptak, látványos javulást mutattak!
Természetesen még korai lenne azt hirdetni, hogy az oroszlánsörány (lyons main) segítségével biztosan elkerülhető, vagy visszafordítható a kór, még nem mondhatjuk ki, hogy megtaláltuk a csodagyógyszert, de a kezdeti vizsgálatok jó eredménnyel zárultak és ez biztató jel!

Én mindenféleképpen azt javaslom: próbálj minél egészségesebben élni, minél kevesebb vegyi anyagot juttatni a szervezetedbe, mozogj sokat, legyél nyitott minden újra és cseréld egészségesre a reggeli kávédat , megelőzés céljából, vigyél a szervezetedbe minden nap megfelelő mennyiségű  gyógygombát és spirulinát– ha ezeket betartod, akkor már sokat tettél azért, hogy idős korodban is egészséges és szellemileg friss maradj!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr9116209240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása