Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

Varázslatos gombák a gyógyításban.

2019. február 21. - Ganodermabolt

A pecsétviasz  ,- a tibeti hernyógomba, - az oroszlánsörény gomba a legkedveltebbek és a legismertebbek  Magyarországon – derül ki egy vizsgálatból. A magyarok leginkább immunerősítő, fájdalomcsillapító, nyugtató, köhögés- és váladékoldó, kiegészítő rákellenes vagy méregtelenítő hatásuk miatt használják ezeket a gyógygombákat.

 A Hagyományos Kínai Orvoslásban (Traditional Chinese Medicine - TCM) több mint háromezer éve használják a gombákat gyógyítási, illetve prevenciós céllal, a nyugati orvoslás 16. században fedezte fel igazán a gombák pozitív hatásait. Napjainkban főként antibiotikumok előállítására használják a gombákban található természetes hatóanyagokat.  A magyarok  köztudott, hogy élen járnak a gyógyszerfogyasztásban, de az utóbbi évtizedben hazánkban is megnőtt az érdeklődés a természetes készítmények iránt, így a gyógygombákra is több figyelem irányul, mint korábban.

Habár a gombákról általánosságban is elmondható, hogy gazdag aminosavakban, ásványi anyagokban, vitaminokban, fehérjében, szénhidrátban, elősegítik a szív normális működését, csökkentik a lipidszintet a vérben és immunerősítő hatásuk van. Magyarországon is kedvelt, a kínai gyógyászatban használt gomba más-más tulajdonságai kerülnek előtérbe fogyasztásuk során.

cordyceps-kapszula_medium.pngtibeti hernyógombát (Cordyceps sinensis) köhögéscsillapító és váladékoldó hatása miatt kedvelik a magyarok, habár ez a gombafajta a klinikai tanulmányok szerint jótékonyan hat a tüdő működésére és az immunrendszerre is..

 

 

 

 

lions-mane.jpgOroszlánsörény gomba Kiváló ideg nyugtató és memória javító.  A hagyományos kínai gyógyászatban ma is elsősorban gyomor- és bélbántalmak, valamint ideggyengeség és általános kimerültségi állapot kezelésében használják. Hatékonyan alkalmazzák akut gyomorégés kezelésban.

 

 

 

 

gl90_hu_big.pngpecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) főként a daganatos betegek körében ismert. kemoterápiás kezelések mellékhatásainak csökkentése kapcsán keresik, ugyanis rendszeres fogyasztása serkenti az immunrendszer működését, értékes poliszacharidokban és rostanyagban gazdag, nagy mennyiségben tartalmaz a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakat és antioxidánsokat, valamint több mint 50 különböző enzimet. Ugyanakkor koleszterinszint-csökkentő hatásáról is közismert, hiszen egyik legfontosabb összetevője az 1,3-béta glükán és 1,6-béta glükán.

A pecsétviaszgomba az utóbbi években került a figyelem középpontjába. Készítményeit Kínában és Japánban gyógyszerként forgalmazzák, Kínában pedig az egészségbiztosítási rendszer gyógyszerspektrumának fontos eleme. Kiterjedten és kúraszerűen alkalmazzák az általánosan leromlott egészségi állapot, az immunrendszer működésének javítására, de kiemelt jelentősége van a gyomor-, a vastagbél-, a máj- és a hasnyálmirigyrák kiegészítő kezelésében. Ennek ellenére hazánkban csak az elmúlt évtizedben figyelt fel rá a lakosság.

1044401_120895204952468_8979241307095353636_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr3014641938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása