Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

Tudtad, hogy ez a gomba a tüdődet is védi?

2020. október 28. - Ganodermabolt

Tibet és Nepál hegyei közt évezredek óta él a legenda egy csodálatos élőlényről, mely előbb rovarból növénnyé, majd később növényből ismét rovarrá alakul. Élt egyszer egy pásztor, aki a jakjait legeltette a havas fennsíkokon. A jakok megpróbáltak a jeges vidéken némi eleséghez jutni, így mindent megettek , amit találtak. A friss fűvel a cordyceps hernyógombát is. A pásztor figyelni kezdte, mitől bírják a magaslati levegőt, mitől olyan élénkek.

A pásztor kiderítette, hogy a jakok egy különös alakú gombát esznek, amely egy hernyó testéből nőtt. A vakmerő pásztor végül önmagán is kipróbálta a gombát. Megette és meglepődött az eredményen. Elégedetten ajánlotta a törzs tagjainak, majd a buddhista szerzetesekhez is eljutott a cordyceps híre. Kínában a császár orvosa úgy határozott a különleges gombából csak a császári palota falain belül élők kaphatnak. Mindenki, aki rátalált a csodagombára köteles volt azt beszolgáltatni. 

 

A cordyceps gombát kiemeljük a legendák homályából. fontos alapadatokat adunk közre és segítünk a természetes gyógymódok iránt érdeklődőknek abban, hogy megérthessék mit várhatnak és mit nem az Ázsia szerte évezredek óta ismert és használt gyógyhatású gombától.

A cordyceps mintegy 400 tagot számláló hernyógomba nemzetség gyógyászati szempontból kiemelt jelentőségű tagja, mely Kína és Tibet 3000 méter tengerszint feletti régióinak hideg, havas, mocsaras területein nő. A cordyceps gomba ismerete és használata a tradicionális tibeti gyógyászatból került át a hagyományos kínai gyógyászatba.

A cordyceps gomba teljes fejlődési ciklusa 5-6 évig tart. Főbb hatóanyagai: poliszacharidok, cordicepssav, fehérjék, peptidek, poliaminok, víz és zsíroldékony vitaminok, ásványi anyagok.

424575607_dxn-cordyceps-kapszula-60-kapszula-x-450mg.jpg

A hernyógomba állatkísérletekben és humán vizsgálatokban igazolt legfontosabb hatásai: 

-Elősegíti a vese kiválasztó folyamatokat, kóros esetekben csökkentik a vér és fehérjevizelést

-Serkenti a máj működését és méregtelenítő funkcióját.

-Csökkenti a fájdalomérzetet, fokozza a szervezet oxigén felhasználást.

-Felerősíti a szervezet legyengült immunválaszait, kedvezően hat az immunrendszer aktivitására

-Lassítja, megállítja a tumorok képződését, hozzájárulva a daganatos betegek immun védekezésének helyreállításához.

-Csökkenti a kórosan magas vérzsír értékeket, főként a koleszterin és triglicerid- szintet. Egyéb tulajdonságai miatt is kedvezően hatnak a szívre (pl. gátolja a koleszterin verőérben való lerakódását, tágítja az ereket, gátolja a vérlemezkék összetapadását, segíti a vér átfolyását a verőerekben).

Webáruházba itt jutsz be!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr8614623522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása