Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

Az ételallergia átka & a fekete kömény „terápiája”

2017. szeptember 04. - Ganodermabolt

wheat-995055_960_720.png

A liszt és laktózmentes étkezés manapság majdhogynem divatossá vált, annak ellenére, hogy az ételallergia korántsem kellemes, sőt, kifejezetten veszélyes típusairól beszélünk.

Magyarországon ma közel egymillióan szenvednek a fent említett betegségek valamelyikében. Az allergia elsősorban a gyermekek körében gyakoribb, s az érintettek 70%-a nő. 

Milyen veszélyeket rejt magában a két betegség?

lisztérzékenység eredményeként a vékonybél a nyálkahártya károsodása miatt nem tudja megemészteni az elfogyasztott ételt. A különböző gabonafélékben - mint búza, zab, árpa, vagy rozs – található glutén bizonyos reakciót vált ki a szervezetben, ami a vékonybél elsorvadásához vezethet. Ennek eredményeként hasmenés, étvágytalanság, hányás, stb. lép fel. A probléma bármilyen életkorban jelentkezhet, az átlagos reakcióidő az elfogyasztott étel és az allergia kialakulása között 3-6 hónap is lehet. A lisztérzékenyeknek ezért szigorú diéta betartása javasolt, a glutén minden formája elkerülendő az étkezésükben. 

 

laktózérzékenyek ezzel ellentétben nem feltétlenül kell, hogy szigorú étrendet kövessenek, hiszen az érzékenység foka és a tünetek erőssége egyénenként változó. A laktózallergia során a szervezet az enzim hiánya, esetenként annak elégtelen működése miatt nem tudja megfelelően lebontani a tejcukrot. Ennek eredménye szintén egy allergiás reakció, mely a következő tünetekkel járhat: hányás, hasmenés, bőrkiütés, stb..

Létezik egy harmadik, bélgyulladásos betegség, a Crohn-betegség, mely kialakulásának oka egyelőre nem ismert, sokan azonban a helytelen táplálkozáshoz kötik, valamint a dohányzás káros hatásainak eredményeként emlegetik. Tünetei: hasmenés, hasfájás, étvágytalanság, esetenként ödéma, ízületi panaszok. 

Hogyan szűrhetők ki a betegségek? 

Tekintve, hogy az elfogyasztott ételek és az allergiás reakciók közötti időintervallum tág, javasolt a glutén, illetve tejcukor-tartalmú ételek kísérleti jelleggel történő elhagyása. S bár egyre több étterem, és élelmiszergyártó fordít figyelmet a laktóz illetve gluténmentes termékekre, mégis fokozottan figyeljünk vásárlásunk/rendelésünk során.

Hogyan kezeljük a kialakult problémát? 

Vannak javasolt gyógyszerek az említett betegségek kezelésére, mégis, ha természetes módon, az egész szervezetünket védve szeretnénk kiküszöbölni az allergiás tüneteket és reakciókat, válasszuk az Ázsiában termő  fekete köményt.

A fekete kömény nem azonos a konyhánkban található fűszer köménnyel.

 A fekete kömény puffadás gátló, serkenti az emésztési folyamatokat, s nem utolsósorban segít feloldani és kiüríteni a letapadt nyálkákat a belekben. Természetes vércukorszint szabályozó, megtisztítja a bélrendszert, s erős gyulladáscsökkentő nemcsak belsőleg, hanem külsőleg egyaránt. Immunstimuláló anyag, így nem csupán erősíti az immunrendszert, hanem különböző autoimmun betegségek esetén is alkalmazható.

 Mindez csupán egyetlen készítményben. Miért is választanának mást?

black-cumin-plus-30_big.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr812803504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása