Vigyázz a testedre! Az egyetlen hely, ahol élhetsz!

DXN egészséges kávé

DXN egészséges kávé

Szerinted mi a kávé igazi története?

2014. május 13. - Ganodermabolt

A kávé felfedezésének történetéről több legenda is szól:

kaldi-a-kecskepasztor-kave.pngA kecskepásztor:
Káldi az abesszíniai kecskepásztor felfigyelt egy cserjére, amelynek leveleitől és bogyójától kecskéi egész éjszaka élénken viselkedtek. Miután megkóstolta az ismeretlen bogyókat, ő maga is megtapasztalta élénkítő hatásukat, azonban az ördögtől való félelmében, egy szent ember véleményére hallgatva tűzre vetette a bogyókat. Isteni illat szállt fel a tűzből. Azóta pörkölik a kávét.


gabriel-mohamed-kave.pngAz arkangyal:
Egy újabb történet szerint a beteg Mohamed próféta egy forró, fekete italt kapott Gábriel arkangyaltól, amelytől olyan erőre kapott, hogy negyven férfit tudott kiütni a nyeregből és negyven nőt tett boldoggá. Azóta ismerik a kávé élénkítő hatását.

 


omar-sejk-kave.pngA sejk:
A muszlin világ története szerint a XIII. században Omar sejket a kávészemek mentették meg az éhhaláltól, mikor eltévedt a sivatagban útban Mekkába. E csodás megmenekülés után Omar -aki arról volt híres, hogy az ima erejével gyógyított- letelepedett Mokhába, ahol később szentként tisztelték és felismerték a kávé csodálatos hatását.

 

Arra vonatkozóan nincsenek pontos feljegyzések, hogy mikor kezdtek a kávéból frissítő hatású italokat készíteni, mikor és hogyan jöttek rá a pörkölés, darálás és főzés különféle fogásaira, de a kávé tisztelete azon kevés dolog egyike lett, amelyben a világ keresztény és muszlin része egyetért.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseges-kave.blog.hu/api/trackback/id/tr446159421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása